fbpx

Mads LouringKan du introducere dig selv og din sportslige baggrund? 

Jeg er Mads Louring, 32 år gammel og har været aktiv løber i lidt mere end 3 år. Jeg har igennem hele min barndom, ungdom og de tidlige voksenår dyrket ishockey ganske seriøst og fra 16 års alderen på eliteniveau, inden jeg som 20-årig lagde skøjterne på hylden. Mine tyvere bar præg af arbejde, fornøjelse (læs: fest) og en markant mindre aktiv livsstil, end jeg tidligere var vant til. Dog holdte jeg mig en smule i gang med lidt tennis, fitness, boksning og en lille løbetur i ny og næ. 

I 2019 blev jeg for alvor bidt af løb og har været det lige siden!

Du er blandt de bedste danske trailløbere, og skal repræsentere Danmark ved det kommende EM. Hvordan kom du på landsholdstræneren radar? 

Jeg tog faktisk selv kontakt til den danske landstræner i trail- og bjergløb, da jeg i 2020 flyttede hjem til Danmark, efter at have boet knapt 8 år i udlandet. Jeg kendte nærmest intet til det danske trailløb-miljø. Jeg blev inviteret med til en samling/træningstur i sommeren 2020 og har siden holdt kontak med landstræneren og en del af de andre landholdsløbere. 

Hvordan kan man deltage til EM? 

Man kan kvalificere sig til EM (eller VM) ved at blive udtaget af landstræneren. Udtagelsen sker bl.a. på baggrund af tidligere præstationer, ITRA (nu UTMB) index score, landstrænerens vurdering af løberens træning og udvikling, samt præstationer ved indeværende års nationale løb, herunder DM i både kort og lang trailløb. 

Hvordan er EM struktureret? Er det rigtigt forstået at der er forskellige distancer? Hvilken distance deltager du i?

I år er første gang der afholdes et mesterskab af European Athletics. Mesterskabet har de valgt at kalde European Off-Road Running Championships. Det afholdes på den spanske ø Palma første weekend i juli. Den 46 km lange rute, med ca 2500 højdemeter, starter og slutter i byen El Paso. Jeg deltager sammen med en håndfuld danske holdkammerater på denne distance, men vi har også nogle løbere som stiller til start på en 18 km distance.

Hvad er ambitionen for dit EM-race? Og hvem er favoritter til at vinde? 

Min ambition er først og fremmest at give mig selv 100% og løbe en klogt løb, så jeg kan bidrage til at, vores hold klarer sig så godt som muligt. Deruovder glæder jeg mig, på et mere personligt plan, til at måle mig med andre europæiske løbere. Jeg kender ikke meget til feltet, men det bliver sjovt at se, hvor man står, i forhold til de andre nationer, både personligt, men også som hold. 

Hvordan har dine forberedelser været? 

Mine forberedelser har hidtil været blandet. Jeg har startet året med at være skadet fra december til og med februar. Men siden jeg begyndte at løbe igen omkring d. 1. marts, er det kun gået fremad, og jeg kan mærke at, jeg er på rette spor. Min træning går godt og min krop kan tage imod en god mængde belastning, uden at den brokker sig. For et par uger siden var jeg i stand til at blande mig i topstriden ved DM i kort trail. Det fortæller mig at, jeg udvikler mig i den rigtige retning. 

Dine PR’s og stolteste præstationer? 

Jeg har ikke mange PR’s at prale af, men jeg er glad for min nylige 3. plads ved DM kort trail, relativt kort tid efter at, være vendt tilbage efter en længere skadespause. 

Deruover står min gennemførelse af Ultra Trail Cape Town in november 2021 stadig som noget specielt for mig. Jeg gennemførte mine første løb på 100 km distancen, samtidig med at, jeg fik en fornuftig placering (15) i et stærkt og tæt felt, som indeholdt nogle af de bedste løbere i verden. Det trods en skade som brød frem under løbet og gjorde de sidste 15-20 km noget langsomme og nærmest uudholdelige. Ved siden af det sportslige var det i rigtig mange henseender fantastisk at opleve Sydafrika og Cape Town!